Жива да я ожалиш: Линда Петкова каза защо козунаците й вървят по 60 лв. килото

Освен математическите сметки, всяка година правим експерименти, които отнемат прекалено много време, за да могат да станат както трябва

Съпругата на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков - Линда, обясни защо козунаците й са толкова скъпи. 

В профила си в социалната мрежа бившата премиерша посочва, че както всяка сладкарница и пекарна, и нейната си има разходи.

Бутиковият козунак удари 80 лв. за кило!

"Задайте си въпроса, ако направите козунак по традиционна рецепта, с всичките тънки моменти и изхабени продукти, които са нужни за направата му, с часовете прекарани в кухнята, за колко лева бихте го продали ???? За 2,50лв. за 5лв. За 10лв. (wink)", пита в заключение тя. 

Публикуваме пълния текст на коментара й без редакторска намеса: 

Добро утро!

Мммм….. месецът на козунаците пристигна !

За поредна година, всяка домакиня, пекарна или хлебозавод, предлагат на своите приятели и клиенти вкусни козунаци! Това прави и екипът на Амели, но не само вкусни, а и уникални! Защо уникални? Защото са единствените 100% безглутенови козунаци в България!

Защо нашите козунаци са, може би, по-скъпи от другите?

Не е защото искаме да забогатеем от пенсионери или хора с глутенова непоносимост, а просто, защото искаме да предложим това, което бихме поднесли и на децата ни! В нашата кухня се работи единствено и САМО без глутен!

Като всяка една сладкарница или пекарна и ние от Амели имаме сметки за разплащане или така наречните разходи!

Разходи за ток, за вода, парно, наем, за ПОС терминал, банка, WiFi, заплати, данъци, застраховки, входна такса, счетоводител ….. и т.н!

Освен математическите сметки, всяка година правим експерименти, които отнемат прекалено много време, за да могат безглутеновите козунаци да станат, както трябва. Защото всяка партида брашно е различна, и защото всяка година излизат нови и интересни хранителни продукти на пазара!

Да нашите козунаци не са на конци, не са така пухкави и така меки, но за сметка на това са без глутен и много по-вкусни!

Задайте си въпроса, ако направите козунак по традиционна рецепта, с всичките тънки моменти и изхабени продукти, които са нужни за направата му, с часовете прекарани в кухнята,за колко лева бихте го продали ???? За 2,50лв. за 5лв. За 10лв. (wink)

Ние от Амели много обичаме козунаци, обичаме и да ги споделяме с приятели

Рецептата е в Кулинарният Свят на Линда @knigomania.bg и на лично в Амелие. Весели празници приятели!