Пенсионерка, която отпразнува 107-ия си рожден ден в понеделник, 21 юни, е разказала за количеството чай, необходимо за дълголетие, съобщава "Дейли Стар".

Рене Глоувър е родена във Великобритания през 1914 г. в семейството на полицай и медицинска сестра. На 19 години тя се омъжва за шофьор на автобус, който често минава покрай магазина, в който Рене работи като продавачка.

От брака им се ражда дъщеря, която днес е на 84 години. По време на Втората световна война Глоувър работи в оръжеен завод в Нютън Ейклиф, графство Дърам.

Сега Рене е най-възрастният жител на град Дарлингтън. През последните пет години тя живее в старчески дом. Персоналът и обитателите наричат дългогодишната обитателка "кралицата".Глоувър смята, че основната тайна на нейното дълголетие е навикът ѝ да пие по 13 чаши чай на ден.

"Тя казва, че това е нейната тайна. Ние мислим, че е генетично, но баба ми твърди, че всичко се дължи на консумацията на 13 чаши чай всеки ден", казва в интервю 51-годишната внучка на Рене Сара Ренуик.


4-годишната Рене заедно с по-голямата си сестра Нанси

На своята възраст Глоувър пее прекрасно и забавлява околните с остроумни забележки по всякакви поводи. "Тя има страхотно чувство за хумор. Дръзка е и борбена в добрия смисъл на думата - казва Ренуик.

Превод и редакция: БЛИЦ