Британска студентка беше обвинена днес на гръцкия остров Крит в убийството на новородения й син, когото удушила, след като родила сама в хотелската си стая в курортното селище Малия, съобщиха местните и британските медии.
20-годишната лондончанка, майка на още две деца, била на почивка на остров Крит заедно със сестра си и една приятелка. Според полицията, тя криела бременността си от тях, докато тази сутрин те не я намерили в локва кръв на пода на хотелската й стая, а новороденото – задушено с чаршафи, вързани на шията му. Тялото на бебето британката скрила в кърпа за баня, с която се преструвала, че бърше кръвта от пода, в момента, в който я намерили, каза за медиите говорител на местната полиция. Британката отрича обвиненията. Тя е настанена под стража в болница на остров Крит и след като се възстанови, ще бъде изправена пред местния съд.Говорител на Форин Офис в Лондон потвърди съобщението пред в. “Таймс”.
Предполага се, че жената е била на запой заедно със сестра си и приятелката си в неделя вечерта. После тя се почувствала зле и се прибрала в хотела си в понеделник преди разсъмване, казва местната полиция. Трите жени пристигнали в Малия преди пет дни и се настанили в обща стая в хотел “Натали”. Според предварителното следствие британката била в деветия месец, но това “не било много забележимо”. Пред приятели тя отричала да е бременна, казва шефът на местната полиция./БЛИЦ