Кметът на Верона Флавио Този постанови глоба от 500 евро за клиентите на проститутки, съобщиха италианските медии.
На практика Този приложи най-строгите наказателни мерки, предвидени в тази сфера от указа за сигурност, издаден от министъра на вътрешните работи Роберто Марони. Той предвижда глоба между 50 и 500 евро за клиентите на проститутките. Досега във Верона се прилагаше глоба от 36 евро за блокиране на трафика от страна на колите, спиращи се до уличните проститутки.

Целта на новите мерки на администрацията на Верона е „да се елиминира феноменът, контролиран от престъпните групи, които привеждат в условия на робство жените, принуждавайки ги да проституират“. Другата цел е да се сложи край на проблемите, създавани за гражданите.

Флавио Този обаче е безпощаден и с прекаляващите с алкохола граждани. Онези от тях, които консумират алкохол извън предвидените за това обществени заведения, рискуват глоби от 100 евро при първо нарушение, 250 евро - при второ и 500 евро - при трето и всяко следващо нарушение.

Хвърлянето на хартия и бутилки по улиците пък се наказва с 50 евро глоба.

Глоба от 100 евро рискуват и просяците във Верона. Кметството ги заплашва още и с отнемането на „дневните им печалби“ от просия. Същата участ очаква и миячите на стъклата на колите по кръстовищата. /ПронтоСофия