Шокиращи кадри от Индия се появиха в интернет и предизвикаха бурни коментари. 5000 жени се наредиха в редица, за да бъдат бити с въже в отдалечено индийско село, съобщава „Дейли Мейл“.


 

Жените и девойките са подложен на ужасяващото наказание от местен духовник по време на жесток ритуал за празника Виджаядашами, който се провежда веднъж годишно в Южна Индия.
 
Една по една жените са бити с дебело въже докато болката не стане непоносима. Мъчението се провежда пред древен храм, а всички участващи в него са доброволки. Те са се съгласили да се подложат на мъчението, за да се спасят, тъй като мислели, че са обладани от зли духове. Чрез налагането с въже те смятат, че ще се излекуват от своята „болест“. Освен с въжета, религиозните водачи ги бия и с пръчки.
 
Една от участничките – 14-годишно момиче, се съгласило да бъде бито, защото имало нередовен цикъл и смятало, че така ще се оправи. Друг млада току-що омъжена жена се подложила на това, защото родителите на мъжа ѝ смятали, че е обладана от зли духови, които ще донесат лош късмет на новото ѝ семейство.


„Вярата на хората ги води тук“, обяснява един от шаманите.
 



Превод и редакция: БЛИЦ