52-годишната треньорка по фитнес, американката Белинда Бен, изглежда с 20 години по-млада. Но това не е било винаги така. Както разказва самата Белинда, когато е била на 30, тя се е опитвала с всички сили да прави кариера като чиновник и да си роди дете. Тогава тя изведнъж е забелязала, че има доста излишни килограми и ужасен целулит.
Но да се бори с всичко това Белинда нямала време. И след години, поглеждайки се в огледалото тя твърдо решила да измени начина си на живот.

"На 37-годишна възраст се погледнах и си помислих, боже мой, какво се случва с тялото ми. Знаех, че правя нещо не както трябва", разказва фитнес моделът пред "Дейли Мейл".

В търсенето на стройно и здраво тяло след развода си Белинда се отправила на пътешествие, поживяла в Панама 8 години и окончателно решила да стане спортен треньор.

52-годишната Белинда в момента се явява известен модел и фитнес треньор. Наложило й се да се откаже от кафето със захар, като по-рано тя изпивала по 7 чашки на ден.

Белинда казва, че ако някой иска да има стройно тяло след 40-годишна възраст, трябва да намали употребата на нишестето и алкохола. 

"Вие можете да употребявате нишесте и въглехидрати на закуска и обяд, но трябва да се откажете от тях при вечерята. След 40-годишна възраст нашия организъм не може да се справя с алкохола както преди това, ето защо трябва да го намалим", разкрива своята тайна на прекрасния си външен вид 52-годишната Белинда.

Освен това, фитнес треньорката счита, че тичането на дълги разстояния и изтощаващите тренировки в залата не водят до стройно тяло. Трябва да се преосмисли подходът към фитнеса, казва тя.

Моделът съветва жените да съсредоточат вниманието си на типичните дамски проблеми - вътрешната част на бедрата, ръцете, задника и да се правят повече упражнения, за да бъдат активизирани конкретните мускули.

Превод и редакция: БЛИЦ