Момиченце на 9 години от Бразилия отишло в болница заради болки в корема. Лекарите обаче установили, че то е бременно в четвъртия месец с близнаци.
Бразилските портали съобщават, че момиченцето най-вероятно ще направи аборт. То от години е било малтретирано от втория си баща. Настанено е в детска болница и за него се грижат психолози.
“Не знаем дали ще може да износи бебетата поради структурата на тялото си. Това е прекалено голям риск за нея”, каза лекарят Хосе Севериано Кавалканти. Той допълни, че тазът й не е достатъчно здрав, за да роди близнаци. В Бразилия абортът не е разрешен, освен ако бременността е резултат от изнасилване или здравето на бременната е застрашено. Медиите посочват, че полицията е заподозряла Хосе да Силва Джаилсон /27 г./ за това, че той в продължение на три години е малтретирал момиченцето. За всеки секс с нея той й плащал под половин евро, а е малтретирал и по-голямата й сестра /14 г./, която е с увреждания. Мъжът се е опитал да избяга, но е бил заловен в четвъртък и в момента е в ареста, пише “24 сата”. /БЛИЦ