9 любопитни неща, които не знаете за чилийската кухня
Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и местни съставки. Повлияна от европейските кухни, предимно испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци, съобщават от foodpanda.
Тъй като това е крайбрежна страна, морските дарове също се консумират в изобилие.
-
Основите на чилийска кухня се коренят в използването на пшеница, пилешко, свинско и вино.
-
Сладкишите в Чили са на почит, защото през годините са били запазено кулинарно произведение за монахините.
-
Благодарение на отличителния си вкус чилийските вина имат международна репутация. Те са широко използвани в много ястия.
-
Чилийският народ обикновено има четири хранения за даден ден.
-
Обядът, който трае около час и половина, е най-тежкото хранене за деня.
-
Най-вкусното ястие е чилийската салата, която се приготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и смлян кориандър.
-
Морските дарове, които идват от Чили, се считат за един от най-добрите в света видове.
-
Друго чилийско ястие, което традиционно се яде около Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на германските заселници, това ястие обикновено съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми.
-
Задължително опитайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил.