Някои строителни проекти се бавят с години, но когато Роман Абрамович се намеси, нещата се уреждат доста по-бързо. Само 13 седмици, след като руският олигарх поиска от съвета в Кенсигтън и Челси разрешение за строеж на дом на стойност 150 млн. паунда, схемата вече е одобрена.
Строителството започва незабавно и ще обхване две сгради на известния лондонски Лаундис Скуеър зад магазина Харви Никълс на Найтсбридж.

Той ще струва с 33 млн. паунда повече от най-скъпата къща, продавана някога във Великобритания - дом в Кенсигтън Гардънс, купен от Лакшми Митал за 117 млн. паунда през тази година. Новият дом на Абрамович ще има осем спални, киносалон, покрит басейн и сауна.

В момента, това са две градски къщи, които са разделени на девет апартамента. Абрамович изкупи търпеливо всичките апартаменти, когато те започнаха да излизат на пазара.

Най-напред той купи в сградата апартамент през 90-те години за 1.2 млн. паунда. Така, като цяло, руският милиардер плати общо 15 млн. за едната и 20 млн. паунда за другата сграда.

Експерти казват, че плановете за строеж са били одобрени бързо, защото Абрамович наел известни архитекти, които са работили в тясно сътрудничество със служителите за опазване на околната среда в съвета.

Въпреки, че има имоти в няколко страни, сред които и Русия, размерът на британския проект кара някои хора да спекулират, че той е решил да се настани за постоянно в Лондон или поне да прекарва повече време в града заедно с приятелката си Даря Жукова. /Кафене.нет