Рудолф Джулиани - личният адвокат на американския президент Доналд Тръмп, е дал положителна проба за COVID-19, съобщи самият Тръмп, съобщава CNN.

"Оправяй се скоро, Руди, ще продължим!!!" - написа действащият президент в Twitter.

Джулиани и говорителят му засега не са коментирали ситуацията, но според източник на CNN, адвокатът е бил приет в университетската болница в Джорджтаун в неделя, 6 декември.

Не се съобщават подробности за състоянието му и не е известно кога е установено, че той е заразен с коронавируса.
Джулиани обикаля страната като основен изразител на усилията на Тръмп да атакува чрез съда резултатите от президентските избори, спечелени от опонента му Джо Байдън.

Адвокатът на Тръмп нееднократно демонстрира пренебрежение към препоръките за борба с коронавируса - през последните седмици той се появяваше без маска в столиците на щатите, които посещаваше, в хотелите и на пресконференциите на закрито. На някои от тези събития той се ръкуваше с хора, прегръщаше ги и си правеше снимки без да носи маска.

Джулиани е поредният член на екипа на президента, който е диагностициран с коронавирус. Самият Тръмп заболя от COVID-19 и беше лекуван във военна болница. Синът му Доналд Тръмп-младши и съпругата му Мелания също се заразиха.


Източник: news.bg