"Аз не знам къде е моят клиент", е казал адвокат на турския гражданин Левент Алчън, обвинен за причиняване на пътнотранспортното произшествие (ПТП), при което е загинал сръбския певец Шабан Шаулич, цитиран от босненския в. "Глас Српске".

Изданието се позовава на юриста Ервит Шол. Той е заявил  пред неназовани германски медии, че неговият подзащитен е изчезнал.


По-рано белградският таблоид "Вечерне новости" написа, че тридесет и петгодишният турчин е бил мъртъв.  

Адвокатът е потвърдил, че Алчън е получавал смъртни закани и най-вероятно заради това се е скрил. Шол е посочил още, че делото срещу неговия клиент не е  стартирало.

Прокурор от западния германски град Гютерслох днес е казал, че процесът не може да започне заради отсъствието на обвинения.

"Глас Српске" допълни, че Кристоф Макел е бил човекът, който е постановил турският гражданин да излезе от предварителния арест през май 2019 г.

Юристът тогава се е мотивирал, че обвиненият в смъртта на двама души, нанасяне на телесна повреда на един човек и управление на моторно превозно средство в състояние на алкохолно и наркотично опиянение, не е могъл да избяга от правосъдието.

"Явно  германският правист е сгрешил в преценката си", коментира медията от Босна и Херцеговина.

Левент на 17 февруари 2019 г. край западния германски град Билефелд с колата си е ударил автомобила, в който са пътували трима мъже.

Колегата на легендата на турбофолка Мирсад Керич е починал намясто, Шаулич - по-късно в болница, а кумът на Шаулич и продуцент на музикантите Слободан Стоядинович бе пострадал тежко.