Причината за смъртта на актрисата Наташа Ричардсън е мозъчен кръвоизлив в резултат на травма на главата. Този извод се съдържа в заключенията на съдебните медици, предаде АП.
Пред АП лекари казаха, че епидуралният кръвоизлив можеше и да не доведе до летален изход, ако Ричардсън веднага беше отишла в болница.
На 16 март 45-годишната Наташа Ричардсън получи травма на главата при падане в ски курорт в Квебек, Канада. Знае се, че Ричардсън е карала по писта за начинаещи и е била без каска.
По данни на канадския вестник The Globe and Mail лекарите от Бърза помощ са пристигнали на пистата, където актрисата е получила травмата, 17 минути след падането й, но Ричардсън е отказала да бъде откарана в болница. Два часа по-късно лекарите отново са били извикани в хотела, в който е била отседнала актрисата. В онзи момент състоянието вече е било силно влошено – тя е била в безсъзнание. Ричардсън беше откарана в местната болница, а след това транспортирана в клиника в Ню Йорк, където на 18 март лекарите констатираха смъртта й.
По непотвърдена официално информация роднините на актрисата са решили да изключат системите за изкуствено поддържане на жизнената дейност, посочва  ЛентаРу. /БЛИЦ