Албанска престъпна банда бе осъдена на 33 години лишаване от свобода за това, че е помогнала на тарикати от Лондонското сити с толкова много кокаин, че дори и змиорките в реката Темза са се надрусали. 12-членната банда от лейтенанти и куриери бе хваната с 1.2 килограма от дрогата на стойност 144 000 британски лири. Полицията също откри 20 000 британски лири в брой и мобилни телефони, използвани от дилърите, описвани като "екстремно активни" 


Бандта е специализирала в доставки на кокаин за служителите в Лондонското сити. 

Учените отбелязват, че толкова много от този кокаин е отивал чрез канализацията в река Темза, че змиорките в нея са се надрусали. Кокаинът във водата е дошъл от урината на "клиентите" на дилърите. Отходната вода от тоалетните, на свой ред, влизала в реката след преливания на пречиствателните станции. 

Докато проучвания показвали, че употребата на кокаин се покачвала през почивните дни в другите градове, то високото ниво на употреба в Ситито въобще не се променяло. 

По данни на учените от Кралския колеж в Лондон, британската столица е "един от най-големите консуматори на кокаин". 
 Дилърите били хванати в резултат на операция, продължила цели осем месеца. Служителите на реда надушили дилърите при рутинна проверка на кола, в която били открити известни количества от дрогата. 

От лондонската полиция предупредиха хората, че "парите от разпространението на наркотици могат да бъдат използвани за финансирането на други сериозни престъпления".