Бивши членове на Армията за освобождение на Косово /АОК/ се превърнаха във важни фигури в подземния свят в Лондон. Опитът при боравенето с ножове и огнестрелно оръжие ги подрежда сред най-кадърните професионални убийци в британската столица, пише “Лондон дейли нюз”.
Албанците – професионални убийци “предлагат услугите си в британската столица, твърдейки, че са в състояние на ликвидират мишената само за 5 000 британски лири”, с нож или с огнестрелно оръжие. “Ние умеем да използваме оръжие, контролираме проститутките в Сохо и инвестираме много в Лондон. Не се страхуваме от никого и законът не може да направи нищо, за да ни спре”, казва един от водещите албански членове на подземния свят за британския вестник.
Войната в Косово даде подтик за разрастването на територията на действие на албанската мафия, след като много престъпници, представящи се за косовски бежанци, намериха пътя към много европейски страни, особено Великобритания, пише още изданието.
Албанската мафия няма пирамидална структура с един лидер, това е организация с много босове, се каза в материала. Пазарът на хероин в Европа според полицейски източници от няколко десетки европейски държави, е в ръцете на 30 албански мафиотски семейства, всяко от които контролира определен район в Косово, който представлява главната транзитна точка за всеки вид наркотици. Районът на Дреница, в който влизат Призрен, Клина и Исток, свързва Черна гора и Македония, се контролира от Дреничката група. Тя трупа печалба от дрога, оръжие, крадени коли, бели робини, цигари и алкохол. Тази мафия е свързана с албанската, македонската, българската и чешката мафия, пише британският вестник.
Неотдавна доклад на ФБР посочи, че албанската мафия е поела “дейността” на италианската и руската мафия в Ню Йорк, като същото може да се каже и за няколко европейски града, сред които Лондон, Берлин, Прага, посочва британското издание, цитирано от сръбския вестник “Блиц”. /БЛИЦ