Президентът на Беларус Александър Лукашенко пристигна в петък заедно със синовете си, техните семейства и придружаващите го близо 150 лица в курорта Копаоник в Сърбия.
Лукашенко е отседнал в хотел “Гранд” с всичките си синове, снахи, внуци, охраната и други съпровождащи го лица, разкри сръбският вестник “Прес”. Заедно със свитата си Лукашенко е кацнал с Боинг 737 на летището в Ниш в петък и оттам с кортеж от 50 автомобила е заминал за Копаоник, където ще остане до 8 март.
“Не знам как президентът на Беларус е избрал точно нас за зимната си почивка. Никой не ни каза, че става дума за президента на Беларус Лукашенко. Трябва да призна, че много се изненадахме, когато видяхме за кой гост става дума. А още повече се изненадахме, когато видяхме колко хора идват с него – синовете му, техните семейства, охрана, готвачи, бавачки за внуците му... Не знам колко точно са, но ще ви кажа, че от летището в Ниш до Копаоник дойдоха с 50 автомобили, а вие сами смятайте”, каза източник на изданието. Според него отношението към Лукашенко е “президентско”, но той се старае да не изпъква сред останалите гости. “Освен стандартния протокол, който включва неговите готвачи да приготвят храната му, но заедно с нашите, и охраната, която има, мога да кажа, че това е обикновен гост. Той няма някакви специални изисквания, заедно е с останалите гости в ресторанта, заедно е на ски, като всички други чака на опашка за ски лифта, така че с него няма никакви проблеми”, каза още източникът на “Прес”. /БЛИЦ