Дейвин Робърсън от Мемфес, щата Тенеси за четири месеца е изгубил три жилища, които са били унищожени от два пожара и ураган. От личното му имущество са останали само дрехите на гърба му и кучето, спасено при пожар от съседи, съобщи Фокс нюз.
Първия път, докато Робърсън бил на работа, изгоряла кухнята му поради изтичане на газ. Собственикът на сградата му предоставил ново жилище на друга улица. Скоро поради неизправност в електроинсталацията изгоряла цялата сграда. По думите на Робърсън той е бил в шок, но на следващия ден се успокоил, като стигнал до извода, че “това са само материални неща”.
Червеният кръст дал на изгубилия цялото си имущество Робърсън временно жилище в мотел. Връхлетял ураган обаче отнесъл покрива на сградата, правейки я негодна за живеене. В момента Дейвин живее при сестра си. Според някои той просто няма късмет. “Да, нямам късмет. Но може би ми се случи най-доброто, защото разбрах кои са истинските ми приятели”, заяви Робърсън пред журналисти. Познати на Дейвин организираха благотворителен концерт, за да му помогнат да си стъпи на краката. Минималната сума за дарение е определена на 10 долара.
Самият Робърсън сега се тревожи за бившия си съсед Алън, който в момента живее в приют за бездомни. Алън е ветеран от Виетнамската война. Зрението му е влошено и почти не може да ходи. Робърсън казва, че би искал да сподели любовта и съчувствието, които той е получил, с най-добрия съсед, който някога е имал, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ