В 200-хилядния Гранд Рапидс в щата Мичиган хората обичат хокея на лед. Гордеят се със своя отбор от Американската хокейна лига - "Грифинс" - филиал на прочутия "Детройт" от висшата НХЛ. Всяка седмица, на домакинските мачове на тима във "Ван Андел арина" се събират средно по 10 хиляди зрители.

Толкова стават свидетели и на трогателна случка в трибуните на последния двубой на "грифоните" на собствен лед - преди броени дни срещу "Рокфорд". В една от паузите на срещата, обичайната "Kiss Cam" - камерата, чрез която присъстващите се приканват да разменят целувки, се спира на двойка в залата.

Под звуците на известната песен на Фейт Хил "This kiss" ("Тази целувка" - б.а.) момчето и момичето спазват спортната традиция. Кулминацията обаче предстои. На огромното видео-табло в залата светва надпис: "Антъни, ще се ожениш ли за мен?".

2111336575.png

И докато момчето се вцепенява с чаша бира в ръка, половинката му пада на колене и вади от джоба си кутийка с годежен пръстен. Публиката е в екстаз, а под бурните аплодисменти на съседите им по място, отговорът на младежа, слава Богу, е положителен.

Да, той наистина казва "да"!

Но случката отприщи стотици злобни коментари и негативни оценки в интернет и в социалните мрежи. Смелата кандидат-съпруга Кейтлин Боумън се принуждава дори да се включи лично под подобна дискусия, която я критикува в проява на лош вкус и да обяви:

„Аз съм жената от видеото. Връзката ни е почти от 7 години. На третата той ми предложи брак, но аз не бях готова. На шестата се разделихме. Отскоро отново сме заедно и този път предложението дойде от мен. Исках да му покажа, че той е единствения и искам да прекарам остатъка от живота си с него.”