Извънземни съществуват и те нееднократно са осъществявали контакт с хората, но властите в САЩ и в други страни крият това, заяви американският астронавт Едгар Мичъл на годишната конференция на уфолозите. По думите на престарелия покорител на космоса човечеството разполага с доказателства за съществуването на извънземни, съобщи CNN.
През 1971 г. Едгар Мичъл беше участник в мисията “Аполо-14” и кацна на Луната, посочва Newsru. След това той напусна НАСА и започна да се занимава с парапсихология, като основа свой институт за изучаване на скритите способности на човека. Мичъл, който е на 78 години, в миналото вече заяви, че съществуването на извънземни е неоспоримо.
Интересното е, че детството на бъдещия астронавт преминава в град Розуел, където според легендата през 1947 г. се разбива летяща чиния на извънземни. Както сега твърди Мичъл, летяща чиния наистина е имало, но военните са заплашили населението да не разказва за нея. Хората от града обаче не се уплашили да разкрият страшната истина на земляка си Мичъл.

Преди 10 години астронавтът обсъдил инцидента в Розуел с представители на Пентагона. Адмирал, който представлявал обединения комитет на началник щабовете, потвърдил, че съобщенията за разбиване на НЛО са истина. Той обаче не съобщил никакви подробности, а по-късно изобщо започнал да отрича, оплаква се Мичъл.
НАСА проявява уважение към Мичъл, но отрича неговите изявления по повод извънземните. “Мичъл е велик американец, но по този въпрос ние не споделяме мнението му”, казват от космическата агенция. “НАСА не следи за НЛО. НАСА не крие нищо за извънземен живот на нашата планета или където и да е”, отново заяви в понеделник прессекретарят на организацията. /БЛИЦ