Мегатони информация за запасите от ядрени оръжия на Съединените щати станаха публично достояние. Освен това американските военнослужещи, които се намират в Европа, станаха източникът на изтичането на информация, обхващащо много години.

Според изследователя Фок Поща, момчетата са използвали приложения като Chegg, Cram и Quizlet, за да създадат карти, които записват информация за американски бази, където могат да се съхраняват ядрени оръжия, тайни кодове, пароли и други тайни данни. Смелите воини не включиха настройката за поверителност, така че „изгоряха по дреболии“.

Във военния език има много термини и съкращения, който напълно се отнасят до съхранението на свръхмощни оръжия.

Например, в базите, защитените заслони за въздухоплавателни средства (PAS) са оборудвани със системи за сигурност на оръжията (WS3), състоящи се от електронно управление, сензори и подземни съоръжения за съхранение, където могат да се съхраняват до четири термоядрени бомби за свободно падане B61.

Елементарно търсене с помощта на съкращенията PAS, WS3 и думата „съхранение“, заедно с имената на авиобазите в Европа, бързо води до безплатни образователни платформи, използващи дидактически флаш карти.

Авторът на разследването се свързва с Министерството на отбраната, НАТО и Европейското командване няколко седмици преди публикуването на доклада.

През това време всички карти с информация бяха премахнати, но те все още могат да бъдат намерени чрез Wayback Machine.
Изтеклата информация всъщност се е превърнала в потвърждение за присъствието на американското ядрено оръжие в Европа, до точното им местоположение, казват експерти.