Дългогодишният адвокат и любовник на починалата през 2007 г. Ана Никол Смит Хауърд Стърн и двама лекари бяха обвинени, че в продължение на почти три години са тъпкали блондинката с лекарства, от които не е имала нужда.
Обвиненията са в престъпен сговор и предписване на опиати и други "контролирани вещества". Областният прокурор на Калифорния Джери Браун заяви, че тримата са дали на Смит стотици хапчета, без да е имало "основателна медицинска причини за това". Има явни доказателства, че д-р Ерошевич и д-р Капур са нарушили етичните правила на психиатърската професия, а г-н Стърн й е давал лекарства, които водят до силно пристрастяване между юни 2004 г. и 26 януари 2007 г., категоричен е Браун. На блондинката са предписвани опиати и успокоителни, давани й от Стърн. В съдебната зала адвокатът на д-р Ерошевич е признал, че клиентката му е написала някои от рецептите, като е подменяла името на Ана Никол Смит с фалшиво. Тя обаче не искала да извършва измама. Направила го, за да запази самоличността на пациентката си, защото преценила, че това е най-доброто, което може да направи в неин интерес. Разследването е установило, че Ерошевич е предписала всички 11 лекарства, открити в хотелската стая, където Ана Никол Смит бе намерена в безсъзнание малко преди смъртта й. Ерошевич започнала да лекува блондинката през септември 2006 г., когато изпаднала в нервна криза след смъртта на сина си. През последните шест месеца от живота на Ана Никол Смит, които тя прекара на Бахамите със Стърн, лекарката пътувала дотам няколко пъти, за да й пише рецептите. Д-р Капур пък предписвал на блондинката прекомерни дози сънотворни, опиати, успокоителни и подобни на метадон медикаменти, използвани при лечението на зависимости, от каквито тя не е страдала. Хауард Стърн и Капур са освободени срещу гаранции от по 20 хил. долара. Срещу Стърн има повдигнати шест обвинения, а срещу лекарите - по седем.
Ана Никол Смит почина на 8 февруари 2007 г. от смесения ефект на отпускани с рецепта медикаменти. Неочакваната й смърт дойде броени месеци след като роди дъщеричка и изгуби 20-годишния си син. /Ройтерс