Антиправителствена група пое отговорността за атаката в събота в Солун, северна Гърция, срещу полицаи патрулиращи до турското консулство, което изложи на риск живота на около 20 офицери, пише "Български новини".

В Изявление, публикувано на анархистичен уебсайт, нападателите са се подписали просто като „бунтовници“, казват, че „ние избираме да гледаме истинския враг в очите, да гледаме въоръжените охранители в очите и да ги изгорим“. „Полицаите са първа пречка, те са въоръжената охрана на режима на властта. „, се казва в изявлението.

„Те са цел, поради ролята, която са избрали да предприемат в обществения живот. Те са защитници на държавата и на господарите; те винаги са готови да потушат всички усилия за бунт или революция „. Във вторник полицаи протестираха срещу това, което нарекоха „убийствени атаки“ срещу колегите си, и обвиниха държавата, че е „безразлична“. Те казаха, че от 2010 г. насам полицейски части за охрана на турското консулство в Солун са били нападнати поне 17 пъти, без никой да бъде арестуван.