Антицелутитен крем, за който производителите твърдят, че стяга кожата и премахва целулита само за 9 минути, от тази седмица се пуска в продажба във Великобритания.
И докато някои специалисти смятат, че купуването на “чудотворния крем”, опаковка от който струва около 70 британски лири, означава, да си хвърлиш парите на вятъра, други смятат, че учените, открили формулата на въпросния крем, заслужават Нобелова награда.
Компанията Green Island Labs, която произвежда чудотворния Adonia LegTone серум, посочва, че техният препарат има регенеративен ефект върху клетките – “връща им живота”. Каквото обаче и отделни учени да мислят за препарата, като че той наистина има определен ефект – тестовете са показали, че след нанасяне на крема наистина става промяна на кожата. След пускането му на пазара в САЩ препаратът е бил разпродаден за по-малко от седмица.
“Много антицелулитни препарати не са клинично тествани и одобрени и имат малък или никакъв ефект и жените са още по-разочаровани от преди. Повечето компании не работят по принципа препаратът да действа върху причинителя на целутита. Тайната обаче най-накрая е разкрита. Ние не твърдим, че здравословното хранене и приемането на много течности, в комбинация с редовни физически упражнения не довеждат до намаляване на мастните натрупвания и целутита, но на момичетата понякога просто им трябва допълнителна помощ”, казва за “Дейли мейл” доктор Марк Бине, създателят на Adonia LegTone серума.
Той твърди, че независими клинични тествания върху истински жени са доказали, че само след 9 минути се постига 47 % изчезване на целутита. След шест седмици ползване, твърдят производителите, “портокаловата кожа” намалява със 70 %. Тестванията са проведени от частната компания AMA Laboratories от Ню Йорк.
Тайната на Adonia LegTone серума се крие в това, че комбинацията от органични масла въздейства на клетките и унищожава целулитните клетки, които се появяват по корема, на бедрата и по задните части на 85 % от жените, посочва Index.hr. /БЛИЦ