Представител на руския премиер Владимир Путин опроверга съобщенията, че политикът е танцувал при изпълнение на имитатори на прочутата шведска поп-група “ABBA”.
Два британски вестника едновременно публикуваха информация, че на 22 януари за Путин специално е бил организиран концерт на “Вjorn Again” - подражатели на шведската четворка. “Светът познава Владимир Путин като майстор по джудо, премиер и бивш шпионин от КГБ. Но сега той разкри непозната своя страна, наслаждавайки се на песните на “ABBA”, написа “Таймс”. По данни на вестника, едночасовият частен концерт на групата е струвал 20 000 британски лири. Не се съобщава къде се е състоял концертът. Известно е само, че той е изнесен “на отдалечено място на езерото Валдай”.

Двойникът на Бьорн Улвеус каза за “Таймс”, че на концерта, състоял се в малък театър, са присъствали шестима гости, а също така и Владимир Путин с придружителка. Имитаторката на Агнета Фелтског пък заяви, че руският премиер и жената са седели на диван, скрит зад завеса. Според нея Путин “наистина се наслаждаваше на концерта, викаше “браво” и аплодираше с останалите”. Според членовете на “Вjorn Again” по време на концерта е имало безпрецедентни мерки за сигурност, а самите те получили инструкции как да се държат. Веднага след концерта АВВА били отведени в сградата, където били настанени, а Владимир Путин, по думите на Фелтског, с “папийонка и жената с красива дълга кремава рокля” заедно с останалите гости гледали фойерверки. “Усърдно му изграждаха имидж на истински мъж, например с прочутата снимка, на която гол до кръста и с пушка в ръка отива на лов. Но изглежда Владимир Путин притежава и други черти – оказа се, че руският премиер е таен почитател на групата “ABBA”, приглася “Дейли Телеграф”. Официалният говорител на премиера Дмитрий Песков обаче обяви, че Путин не е присъствал на никакво подобно изпълнение. /Би Би Си