Родната къща до Торино на френската първа дама Карла Бруни ще бъде купена от арабски шейх. Вестник „Стампа“ цитира думи на майката на бившия топмодел Мариза Бруни Тедески.
Става въпрос за замъка от 1500 кв.м. в Кастането По, до Торино, в който има 40 стаи. Според изданието признанието на Мариза пред нейни приятелки на практика слага край на продължилите няколко месеца слухове около възможните купувачи на замъка. В замъка се намират ценни мебели, картини, керамики, лампиони, килими от XVIII и XIX век.
Само преди месец Карла, сестра й Валерия и майка им Мариза, в присъствието на нотариус, са трансформирали собствеността си над замъка във фирма, която контролира недвижимото имущество, заедно с имението. Трите са разделили по между си квотите във фирмата, така че да притежават по равен дял гори, терени и сгради в имението.
Още преди години обаче фамилията Бруни-Тедески продаде на търг на Sotheby*s в Лондон ценни и скъпи антични мебели на стойност над 10 милиона евро. Средствата бяха дарени на фондация, носеща името на покойния брат на Карла - Вирджинио.
В замъка е сниман и автобиографичен филм на актрисата Валерия Бруни Тедески. На последния прием, организиран от семейство Бруни-Тедески в замъка, присъстваха над 300 души - все аристократи и хора на изкуството, припомня изданието. Тогава все още никой не предполагаше, че Карла ще бъде първа дама на Франция./Pronto Sofia