Семейство от Южен Бангладеш беше арестувано след като използвало изкуствен пенис, за да заблуждава съселяните си, че „джин” е променил пола на дъщеря им, съобщиха от местната полицията. Селяните започнали да се стичат в къщата на семейството в търсене на чудодейно изцеление след като чули, че дух е превърнал девойката в младеж и дори го е обрязал, предава БГНЕС.

Полицията обаче заподозряла измама и отвела 15-годишното дете, което вече минавало за момче, в болница за преглед. Началникът на местната полиция съобщи, че лекарят е открил фалшив мъжки полов орган, закрепен за кръста на момичето.

Семейството развило доходоносен бизнес с обещание за излекуване благодарение на духа, който помогнал на дъщеря им и осигурил обрязването ѝ. Бащата, майката и дъщерята ще бъдат обвинени в измама и съдени.

Около 90 на сто от населението на Бангладеш са мюсюлмани, които вярват в съществуването на джинове. Много лечители в страната твърдят, че могат да общуват и дори да се сприятеляват с духове и са в състояние да накарат зъл дух да влезе в бутилка.

Лековерни хора често плащат, за да си издействат намесата на джиновете, които да разрешат техните медицински или лични проблеми.