Румънската полиция арестува хакер, заподозрян, че е хакнал компютрите на Пентагона, съобщи Softpedia. Това е 23-годишният студент Едуард Лусиан Мандру, известен в Интернет с псевдонима си Wolfenstein.
Едуард Лусиан Мандру е заподозрян, че е проникнал в компютърната мрежа на Пентагона през 2006 г. Тогава той заразил няколко компютъра на американското военно министерство с троянец. За проникването в мрежата на Пентагона хакерът използвал хакнати по-рано сървъри в Япония.
Полицията стигнала до Едуард Лусиан Мандру благодарение на адреса на електронната му поща - [email protected] Той го посочил в данните си, които публикувал на сайт за търсене на работа. Преди това на този адрес изпращал данни на един от сървърите в Япония, от който е осъществено проникването в мрежата на Пентагона.
Засега щетите, причинени от хакера на американските власти, се оценяват на 35 000 долара. Сумата обаче може да нарасне до края на разследването. Максималното наказание, което заплашва Едуард Лусиан Мандру, е 12 години затвор, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ