Египетската полиция съобщи, че са арестувани трима души, заподозрени в причастност към експлозията в туристически център в Кайро, при която загина туристка от Франция, а други 24 души бяха ранени, съобщи АФП.
“Трима души бяха арестувани веднага на мястото на взрива като заподозрени. Други задържани се разпитват като свидетели”, заяви представител на полицията. От полицията обаче не уточниха колко души се разпитват.
По данни на египетското здравно министерство при експлозията, станала снощи в туристически център в района Ел Хюсейн, където се намира известният пазар Хан ал Халили, е загинала 17-годишна френска туристка. Други 24 души, от които 17 французи, един германец, трима души от Саудитска Арабия и трима египтяни, са били ранени. До момента от болницата са изписани 19 души, а петима остават на лечение. По данни на полицията самоделното взривно устройство, напълнено с пирони и парчета метал, е било поставено на площада пред джамията Ел Хюсейн. На мястото на експлозията е открито още едно взривно устройство, което е било обезвредено. Засега никой не е поел отговорност за терористичния акт, посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ