В Кения е арестувано лице, за което се смята, че е свързано с разследване на Международния съд за военните престъпления в бивша Югославия със седалище в Хага. Б 92 научи, че това не е нито Ратко Младич, нито Горан Хаджич.
Бившият военен лидер на сърбите в Босна Младич и бившият лидер на сърбите в Хърватия по време на войната Хаджич са единствените останали в списъка на издирваните от Трибунала в Хага сърби. 
Говорителят на кенийската полиция Ерик Кираите каза за АФП, че човек, за когото има подозрения, че е издирван от Трибунала, е арестуван вчера следобяд и в момента се провежда разпит. “Взехме му пръстови отпечатъци, ще ни сътрудничат представители на Интерпол”, каза Кираите. Той уточни, че задържаният се е представил пред следствените органи в Кения като чуждестранен инвеститор, който държи голям дял от хотелиерския бизнес.
Кенийските инспектори проверяват истинността на показанията му, посочи Кираите. Той отказа да разкрие идентичността и националността на арестувания. От МВР на Сърбия казаха за ТАНЮГ, че МВР и останалите сръбски компетентни органи не са уведомени за арестувано в Кения лице, което да е свързано с разследванията на съда в Хага. /БЛИЦ