Компанията вече предлага продуктите на трите най-големи производители на твърди дискове в света, вкл. Seagate и Hitachi GST.
Дистрибуторът на хардуер и софтуер АСБИС Ентърпрайзис допълни своята линия продукти за съхранение на данни с устройствата на Western Digital (WD), съобщава TechNews.bg. Съгласно условията на сключеното споразумение, АСБИС е оторизиран да дистрибутира широка гама решения на WD, която включва твърди дискове за настолни, мобилни, аудио-видео и корпоративни приложения, чрез своите центрове и локални офиси в 26 страни.

“Стратегическото партньорство с АСБИС подчертава ангажираността на Western Digital към региона на Централна и Източна Европа”, каза Петер Едингер, вицепрезидент продажби за ЕМЕА региона в Western Digital.

АСБИС ще предложи на партньорите си добре балансиран продуктов портфейл и пълна поддръжка, като обедини знанията си за пазара и широката база от клиенти с опита и технологиите на втория по пазарен дял производител на твърди дискове в света, заяви от своя страна Лоран Журну, изпълнителен вицепрезидент продажби и маркетинг в дистрибутора.

Първите количества продукти на WD се очакват в склада на АСБИС България до 10 дни, съобщиТаня Янева, търговски директор в местния клон на дистрибутора. Тя подчерта, че “АСБИС винаги е бил лидер в продажбите на твърди дискове и добавянето на WD е логична крачка в разширяването на богатия сторидж портфейл на компанията”.

Дилърите на АСБИС сега ще могат да избират между продуктите на трите най-големи производители на твърди дискове – Seagate, Western Digital и Hitachi GST. /БЛИЦ