Новоизбраният президент на САЩ Барак Обама и семейството му прекараха тиха и спокойна Коледа в Хавай в луксозна къща под наем на брега на океана. Възможно е това да са последните му дни в уединение преди встъпването в длъжност на 20 януари, предаде ДПА.
Сутринта на Коледа семейството на следващия президент на САЩ е отворило подаръците си, а след това на гости са им дошли близките им приятели от Чикаго - бизнесменът Марти Незбит, който бе финансист на предизборната кампания на Обама, и лекарят Ерик Уитакър.
Семейство Обама са имали традиционен американски коледен обяд - пуйка и свински бут, и истинска елха, съобщи агенция Блумбърг, цитирайки говорителя им Бен Лаболт.
Обама е прекарал голяма част от детството си в Хавай и през последните години все там е празнувал Рождество Христово. Поредната му почивка привлече вниманието на много от местните жители и на медиите. По вестници, уебсайтове и списания се появиха снимки на бъдещия президент, гол до кръста, сред морските вълни. Голямо е и любопитството към къщата, наета за празниците. Пазарната й цена е около 10 милиона долара, а наемът - минимум 3000 долара на вечер. /БЛИЦ