Всеки, който се съмнява, че расизмът в САЩ все още е жив, трябва да погледне това съобщение, изпратено от баща в Арканзас на дъщеря относно нейния кавалер на бала. Абитуриентката Анна Хейс от Лейк Вилидж е отишла миналата седмица на бала си със своя приятел Филип Фрийман, който е афроамериканец, разказва "Дейли Мейл".
Когато баща ѝ, с който тя не живее под един покрив, видял снимките от бала, избухнал в яростен гняв. В яростта си той изпратил цяла тирада от расистки съобщения на Анна, в които той се отрича от нея и я обижда жестоко.


 
На снимките, качени във Фейсбук, Анна и Филип изглеждат като перфектната двойка. Анна е в червена рокля, а Филип е облечен в червено сако.
 
Анна разказва, че Филип е само неин приятел, но той също е „наистина забавен” и „много сладък”, затова тя решила да изпревари всички и да го вземе за кавалер на бала си.
 
За нещастие, бащата на Анна, който винаги е бил отявлен расист, видял снимките в мрежата и моментално споделил разочарованието си от своето дете. „Край с теб. Няма да дойда на твоето дипломиране. Няма и да ти платя колежа. Върви живей с не*рите”, написал той.
 
Анна отговорила на баща си, който е разведен с майка ѝ, така: „Отидох на бала с чернокож, голяма работа. Какъв е проблемът? Да не си расист”.
 
Тогава бащата избухнал като вулкан: „Да, расист съм. Ти си мъртва за мен. Въобще не се опитвай да се свържеш с мен. Бъди *ибана ку*ва на не*ри и не ме намесвай”. Бащата съобщил също, че вече няма да плаща разходите ѝ за телефон и автомобил. Момичето на свой ред казало, че не е направило нищо лошо. А той ѝ отвърнал: „Затвори си шибаната уста. Върви да живееш с не*рите. Върви по дяволите. Какво ти има бе? Щом искаш да се занимаваш с подчовеци, аз ще се държа с теб подобаващо”.

Превод и редакция: БЛИЦ