По време на пресконференцията след срещата на върха на НАТО в Брюксел президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския лидер Владимир Путин "достоен противник", както и умен и твърд политик, съобщават световните издания. 

"И преди съм се срещал с него. Той е умен, твърд и бих казал, че е достоен съперник", заявил е американският президент.

Президентът на САЩ Джо Байдън е казал още по време на пресконференцията, че Русия и Китай се опитват да "вбият клин" между съюзниците от НАТО.

"Както Русия, така и Китай се опитват да вбият клин в трансатлантическата ни солидарност... Но нашият алианс все още е надеждна основа, върху която може да продължи да се гради колективната ни сигурност и общият ни просперитет", пояснил е американският лидер.

Президент США Джо Байден заявил о попытке России и Китая «вбить клин» между союзниками по НАТО. Он заявил об этом на пресс-конференции в Брюсселе по завершении саммита НАТО, его цитирует ТАСС.
«И Россия, и Китай пытаются вбить клин в нашу трансатлантическую солидарность...Но наш альянс — это до сих пор надежная основа, на которой могут продолжать строиться наша коллективная безопасность и наше общее процветание», — пояснил американский лидер.

Путин и Байдън ще проведат среща на високо равнище на 16 юни във вила "Ла Гранж" в швейцарския град Женева.

Съвместното събитие на двамата лидери ще бъде първото, откакто Байдън встъпи в длъжност. Пътуването на Путин до Женева ще бъде първото посещение на руски президент в чужбина от януари 2020 г. насам.

Превод и редакция: БЛИЦ