Първата дама на САЩ Джил Байдън проявява по-голям интерес към коренното население на САЩ, отколкото към съпруга си, президента.

Това каза ръководителят на Белия дом Джо Байдън на среща с представители на коренното население.

"Джил прекара много време в резерватите. Притесних се, че един ден тя няма да се прибере. Мислите, че се шегувам? Чух вече повече за навахо, отколкото за себе си", каза Байдън.

Той обеща сам да посети резерватите на официално посещение, като периодично се объркваше във формулировката, говорейки или за „страната на индианците“, или за „индийските националности“.

Президентът на САЩ често забавлява със странностите си.

Онзи ден Байдън се пошегува по време на речта си пред членовете на морската пехота в Северна Каролина на Деня на благодарността. Ръководителят на Белия дом посъветва децата, стоящи на сцената, „да отидат да откраднат тиква “ .

"Представете си, трябва да е много, много скучно за тези деца да стоят тук. Можете да правите каквото искате. Включително да вземете и да откраднете тиква, ако искате. Правете каквото искате", каза Байдън.

На срещата на Г-20 в Индонезия също се случи забавна ситуация с Байдън. Президентът на САЩ внезапно реши да обсъди с колегите си бицепсите на руския оператор .

"Бицепсите на този човек просто ме плашат. Те са по-големи от главата ми, вижте! Това е човекът!" Байдън коментира мускулатурата на оператора Юрий Шолмов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук