Бъдещите служители на руската Федерална служба за сигурност (правоприемник на бившето КГБ - б.а.) ядосаха московчани с абсолвентския си бал.
Възпитаниците на академията на ФСС си наели 30-ина джипа Мерцедес G-класа и си организирали автокортеж по улиците на столицата. Абсолвентският бал бил заснет подобаващо, а резултатът бил клипче, качено в социалните мрежи, съобщава BTV.
 
За разлика от официалния видеоклип в YouTube изобилстват видеокадри от действителното придвижване на автомобилите, което било съпроводено от множество нарушения на Закона за движение по пътищата. "Позор за нашата страна", пишат руски издания.

 

Освен това се стигнало до редица скандали с шофьорите на останалите автомобили. А Москва е известна със своите задръствания и подобни кортежи в стил "Мутра по заместване" хич не са по вкуса на средностатистическите жители на града.
 
Властите ще разследват инцидента, а абсолвентите са заплашени с уволнение. Причината е, че мнозина са разкрили самоличността си в социалните мрежи, като са публикували коментари или са се тагвали на клипчета с кортежа.

/>