Анорексичка успя да промени фигурата си, след като 7 години живеела само на вода и сухо мляко. Марта Чланова страдала от анорексия твърде дълго време, забравяйки какво точно е истинската храна. Когато се опитвала все пак да яде нещо нормално, тялото й веднага се борело с храната.
Чехкинята се преместила в Англия през 2010 година и още на 14-годишна възраст страдала от анорексия. Всичко започнало от училищните подигравки, които постоянно заклеймявали Марта като дебело дете, пише man.hotnews.bg.

 Едва на 24-годишна възраст, дамата започнала да посещава фитнеса с надеждата, че ще промени визията си. След сериозни посещения и отдаденост, Марта печели трето място в местно състезание по бодибилдинг и осъзнала, че наистина има нужда от правилното меню и енергия за него!

Всичко започнало с плодове и зеленчуци в малки дози и постепенен преход към малките нормални порции. С упорити тренировки и отдаденост, жената най-накрая достига до желаните резултати и през 2014 година успява да спечели третото място.

 В състезателния си период, Марта употребявала само течни храни и сокове. През останалото време добавя фъстъци, плодове и други ядки, които да носят повече енергия. Дамата днес работи като професионален фитнес треньор и заявява, че е една от малкото, които успяват да изградят тялото си от абсолютната нула.