Съпругата на бившия президент на Тайван Чен Шуйбян У Шучжен, която е обвинена в пране на пари, корупция и злоупотреби с парични средства, не се призна за виновна по всички повдигнати й обвинения, а само в пране на пари. Освен това У Шучжен заяви, че е подправяла документи, предаде АФП.
У Шучжен обаче не се признава за виновна по повдигнатото й през 2006 г. обвинение в корупция и злоупотреба с държавни средства в размер на 14,8 милиона тайвански долара /440 000 щатски долара/. Пред съда бившата първа дама на Тайван заяви, че в отделни случаи наистина е използвала бюджетни средства, но подчерта, че не се разпореждала с тях в лична изгода.
Заседанието, проведено във федералния съд в Тайпе, е първото изслушване от 2006 г. насам. Явяването на подсъдимата в съдебната зала се отлагаше поради здравословното й състояние – от 1985 г. тя е прикована към инвалидна количка и адвокатите й настояваха, че тя не може да присъства на заседанията. През ноември 2008 г. У Шучжен беше разпитана от следователите в дома й. ЛентаРу припомня, че Чен Шуючян също е обвинен в корупция, пране на пари, злоупотреби с пари. Бившият президент на Тайван беше арестуван през ноември 2008 г. /БЛИЦ