Македонският вестник “Вечер” публикува снимка на надпис върху ограда в Скопие, който гласи: “Любчо – Ще направя Скопие като Благоевград”.
Надписът е в контекста на предстоящите на 22 март в Македония местни и президентски избори. На тях бившият премиер на Македония Любчо Георгиевски, който вече има и българско гражданство, се кандидатира за кмет на Скопие.
В материал на скандалния Драган П. Латас в същия вестник пък между другото се казва: “И Любчо ще се участва в надпреварата за кмет на Скопие. Той би се включил и в списъка за президент, но не може да събере повече от 10 000 подписа, колкото са нужди за скопски градоначалник. Може да се очаква, че сега Любчо Б. ще бъде подкрепен от България, особено от българчето – кандидат за кмет на Благоевград, който без успех имаше неговата подкрепа навремето”.
Интересни са и мненията от форума към публикуваната снимка до момента:
Македонец: А какво му липсва на Благоевград, добре е, ако македонските градове приличат на него. Един от най-хубавите македонски градове /авторът на лозунга само трябваше да напише Горна Джумая/.
Илия: Как? Ще изселиш жителите, които са в повече?
Васил Наумов: Е, какво е направил в Благоевград. Нищо. Прост човек.
Саше: Не дай, Боже.
А Зоран е написала само: хахахахахаха. /БЛИЦ