Италия продължава тежката битка с COVID-19, а правителството на Джузепе Конте обмисля дали да разшири националната блокада и след началото на април. Как се живее в такава изолация и то на фона на растящата черна статистика? 

"Говори се, че може да се променят мерките за сигурност. Искрено съчувствам на хората в Ломбардия, че преминават през този тежък период. Училищата в Модена са затворени от 24 февруари.


На 10 март цяла Италия беше обявена за червена зона, започнахме да ходим с декларация на работа", разказа пред Bulgaria ON AIR живеещата в Модена, Северна Италия, българка Диана Маджи.

По думите ѝ постепенно мерките са ставали по-строги, а прекалено много неща са се променили скоростно. От тази седмица със съпруга ѝ не ходят на работа. Семейството има 2 деца, които не ходят на училище и си правят домашните вкъщи.

"Децата приемат нормално нещата, играем си, забавляваме се. Получавам ценни съвети от мои приятели лекари и съм им много благодарна. Има вероятност да боледувам от Ковид-19, тъй като имам известна симптоматика, която е  много леко изразена засега.

Гледам да си подсилваме имунитета, не излизаме никъде освен на двора. Моят съпруг ходи да пазарува", сподели още Диана Маджи.