На територията на завод в околностите на Тбилиси са паднали няколко бомби, съобщи по радиостанция Ехото на Москва ръководителят на аналитичния отдел на грузинското министерство на вътрешните работи Шота Утиашвили.

Той уточни, че заводът е бил бомбардиран и тази сутрин. Сега е трудно да се оценят щетите, тъй като е минало малко време. Засега не е получена информация за пострадали, но е известно, че не е имало хора в завода, каза той.

Заместник генералният секретар на ООН по политическите въпроси Лин Паскоу потвърди, че руската авиация е бомбардирала сутринта военно летище близо до Тбилиси, предаде АФП. Самолет е хвърлил тази вечер няколко бомби над военна база в предградията на грузинската столица. Самолетът летял на малка височина и пристигнал към 19 ч. местно време. Бомбите паднали до хангар и на инсталациите на летището не са нанесени щети. Не са пострадали и близките жилищни сгради. Базата има писта, завод за самолети и хангари. Разположена е на десетина километра от международното летище на Тбилиси. Според грузинската телевизия Рустави 2 международното летище работи нормално и не се предвижда анулиране на полети. /БЛИЦ