Ръководителят на комуникационния отдел при правителството на бразилския президент Жаир Болсонаро, който се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп във Флорида преди дни, е бил диагностициран с новия коронавирус, предава AFP.

Фабио Вайнгартен, главен говорител на бразилското правителсто, пътува с Болсонаро до Флорида, където десният лидер – наричан от някои „Тропическия Тръмп“ – се срещна с американския си колега. 

Вайнгартен, който дори публикува по-рано снимка в „Инстаграм“ с Тръмп, развил грипни симптоми и бил тестван за COVID-19 непосредствено след това. Резултатът бил положителен, съобщиха от бразилското правителство. 

Тръмп от своя страна заяви по повод тази информация, че не е притеснен. 

„Чух нещо такова. Вечеряхме във Флорида с цялата делегация. Не знам дали говорителят беше там. (...) Не правихме нищо необичайно“, каза Тръмп. 

Според непотвърдена информация от бразилските медии обаче самият Болсонаро също е бил заразен. Заедно с Тръмп на срещата е присъствал и неговия вицепрезидент Майк Пенс.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да бъде тестван за новия коронавирус, съобщава и Examiner.

„Президентът и вицепрезидентът почти не са били в контакт с лицето, което е било диагностицирано и нямат нужда от тестове на този етап“, обявиха от Белия дом.