Жена заедно със съпруга си отиде в закусвалнята Xiabu Xiabu в китайската провинция Шандун. Но там я очаквала доста неприятна изненада. Семейната вечеря в популярното заведение за хранене приключила с медицински преглед и шокиращо предложение на персонала, пише в. "Дейли Мейл".

Бременната жена, чието име не се съобщава, е открила в супата си мъртъв плъх. При това посетителката вече била успяла да сложи няколко лъжици в устата си от ястието. Когато тя и мъжът ѝ Ма разказали на персонала за случилото се, то, по техните думи, получили доста странен отговор. На тях им били предложени пари за аборт на детето, което е могло да пострада заради гризача в храната. "Ако вие се притеснявате за детето, ще ви дадем 20 000 юана, за да направите аборт", казали служителите на ресторанта.  


Видео: Daily Mail

Сега пострадалата бременна жена е в болница за изследвания. Санитарните служби са проверили ресторанта. И макар следи от плъхове да не са били намерени, било е открито струпване на вода в зоната на приготвянето на храната. Освен това, станало ясно, че доставчиците на зеленчуци не са имали необходимата квалификация. Ресторантът е временно затворен. Впоследствие от заведението заявиха, че ще направят всичко възможно, за да накарат клиентите си в бъдеще да се чувстват в безопасност, докато се хранят. 

Превод и редакция: БЛИЦ