За първи път, след като беше нападната от шизофреник и след като по чудо се възстанови, 20-годишната британка Луси Йейтс от Сомерфийлд разказа в интервю за “Дейли мейл” за преживяното от нея. Белезите от намушкванията с нож все още се виждат по тялото й. Нападателят Самюъл Рийд-Уентуърт вчера беше признат за виновен в опит за убийство.
В деня на нападението – 16 септември миналата година, Йейтс отишла да пазарува в супермаркет. Точно този ден тя и приятелят й Питър Джон се били събрали да живеят заедно. Момичето изобщо не предполагало, че я следи 22-годишният психично болен Рийд-Уентуърт, който бил спрял лекарствата си. Докато избирала шоколад за приятеля си, Рийд-Уентуърт се приближил откъм гърба й и я нападнал. Лекарите преброили по тялото й 27 рани. Смятали, че момичето няма шансове да оцелее – ножът бил пробил двата й бели дроба, черния дроб, няколко прешлена били увредени.
На път за болницата Йейтс на три пъти “умирала”. Спирало е дишането й, сърцето й спирало. Лекарите обаче не се отказвали, макар че всеки път, когато това се случвало, те били убедени, че са я изпуснали. Желанието на момичето за живот обаче било по-силно от всичко. “Истинско чудо е, че днес съм жива. След нападението бях в агония. Разбрах колко сериозно е състоянието ми, когато преброиха прободните ми рани. Бях убедена, че умирам. Последното ми желание беше още веднъж да видя приятеля си”, разказва Йейтс. “Някои писаха, че съм простила на мъжа, който ми причини това, но не съм. Бясна съм, като си помисля какво ми причини. При нападението не видях лицето му и никога не съм виждала негова снимка. Не искам лицето му да се появи в кошмарите ми”, казва Йейтс. /БЛИЦ