Колумбийски турист успя сериозно да опетни репутацията на гвардейците на Нейно величество кралицата на Великобритания. Младежът беше пернат по врата от часовия, а видеозаписът се оказа в интернет.
Провинилият се войник е заплашен от дисциплинарно наказание, тъй като на карта е поставена вековната безупречна репутация на кралската гвардия, съобщава Turist.rbc.ru, като се позовава на ITN.
Кралските гвардейци – гордостта на Британската империя, винаги са били невъзмутими и не се поддаваха на провокациите на многобройните туристи. Традицията обаче вече е нарушена.
Един от гвардейците не издържана на насмешките и направи безпрецедентен скандал. Той удари колумбийски турист, който вървял до него, смеейки се и правейки гримаси.
Първоначално гвардеецът игнорирал 23-годишния Нико Ибара и както че бил хладнокръвен и невъзмутим, но накрая не могъл да понесе кривенето на отвъдокеанския гост. Той направил стъпка – две в страни и пернал нахалника по врата.
Шокиращата сцена на насилие над турист била записана с видеокамера от приятелката на Ибара, след което куриозният клип бил качен в интернет. На записа се вижда, че изгубилият самообладание британец – часови е облечен с униформата на националните гвардейци, държи пушка в ръка и явно в момента изпълнява служебните си задължения, посочва Newsru. /БЛИЦ