Британската външна министърка Лиз Тръс прогнозира възможен конфликт между с НАТО заради ситуацията в Украйна. Може да възникне конфликт между Русия и НАТО заради събитията в Украйна. Този сценарий разви тя в интервю за Sky News.

Путин в неочаквано обръщение обяви продължава ли войната в Украйна ВИДЕО

Според нея кризата може да продължи дълго време заради военния потенциал на Русия. Тя отбеляза също, че ще отнеме време наложените от Запада санкции да отслабят руската икономика.

„Ако не спрем Путин в Украйна, други страни ще бъдат застрашени: балтийските държави, Полша, Молдова. И това може да доведе до конфликт [на Русия] с НАТО. Не искаме това", каза Тръс.

Зеленски кани граждани от приятелски страни да проливат кръвта си срещу Русия, сформира чуждестранен легион!

Тя посочи още, че няма да има преговори с Русия за Украйна, докато Москва не изтегли войските си от своята съседка.

Тръс заяви, че е изготвила списък с руски олигарси и на всеки няколко седмици ще бъдат добавяни по няколко имена в пакета от санкции. Обект на наказателните мерки ще бъдат техните частни самолети, имоти и други авоари.  

"Ако руснаците сериозно искат преговори, трябва да изведат войските си от Украйна. Не може да преговарят с пистолет, опрян в главата на украинците... Така че, честно казано, не вярвам на тези т.нар. преговорни усилия", заяви тя.

Иде ли развръзка? Зеленски се съгласи на преговори с Москва, но ето къде ВИДЕО

Както БЛИЦ писа на 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че започва специална операция в Донбас. От своя страна украинският президент Володимир Зеленски обяви въвеждането на военно положение в Украйна и прекъсването на дипломатическите отношения с руската страна.


ОЧАВКАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!