Британският министър на здравеопазването Джереми Хънт бе обвинен от опозицията, че се е скрил, след като „Червеният кръст“ на страната призова към справяне с надвисналата над болниците във Великобритания „хуманитарна криза“, пише The Independent.
Здравното министерство на Великобритания все още не е дало коментар за кризата в системата на здравеопазване, след призивите от благотворителните организации за спешно вливане на средства за справяне с натиска върху здравната система. 

Според депутата от Либерал-демократическата партия Норман Ламб г-н Хънт „трябва да спре да се крие“ докато депутатът лейбърист Джъстин Мадерс посочи, че „г-н Хънт отказва да приеме сериозността на ситуацията“. „Правителството трябва да се засрами. То игнорира призивите за допълнителни средства за здравеопазването през зимата и сега пациентите си плащат за това“, заяви Ламб. „Джереми Хънт трябва да спре да се крие и да обяви незабавните мерки за справяне с кризата“, добави той.

„Фактът, че министърът на Здравеопазването остава мълчащ, докато се развива криза означава, че той или напълно отрича реалността или е напълно засрамен, че това се случва при неговия мандат. Той обаче, не може да се оправдае, че не е бил предупреден за кризата. Всяка здравна организация предупреждаваше в последните месеци, че здравната система върви към пропаст, освен ако не получи допълнителни средства“, заяви Мадерс. „Но той реши да игнорира предупрежденията и сега виждаме пълното рухване на здравната система. Пациентите, лекарите и обществото заслужават повече“, добави той.