Премиерът на Великобритания Гордън Браун нанася на лицето си огромно количество козметика. Това стана известно, след като помощник на Браун оставил в лондонско такси ръководство за премиера за нанасяне на макиажа, което било между други “конфиденциални” документи, пише британският вестник “Сън”.
Препоръките за това как да се гримира сбръчканото лице на Браун са написани на лист хартия А 4. Тези бележки, посочва изданието, са съставени, ако премиерът трябва сам да нанася козметиката.
В съветите се казва, че козметичните средства трябва да се нанасят на цялото лице, в някои моменти на премиера се препоръчва да затвори очи. Особено внимание се обръща на ушите и на кожата под очите. В инструкциите се посочва още кои от средствата с коя четчица се нанасят. В края на всеки пункт е посочен ефектът от процедурата.

“Това са бележки за нанасяне на тежък макиаж за новаци”, каза източник от Уестминстър. Според него информацията, че премиерът се разкрасява по този начин, ще предизвика сериозно объркване.
Забравените бележки с препоръки за това как правилно да се “боядиса” лицето са били заедно със секретни документи. Те съдържат точната информация за движението на премиера и на вътрешния министър Джаки Смит и са могли да попаднат в ръцете на терористите, отбелязва “Сън”, цитиран от Newsru. /БЛИЦ