Украинските сили са принудени да се изтеглят от някои части на град Бахмут, в който се водят боеве, вследствие на ожесточено руско настъпление, което през последните два дни включва интензивен артилерийски обстрел, заяви днес в ежедневния си информационен бюлетин за войната в Украйна британското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

"Настъплението на Русия в град Бахмут, който се намира в Донецка област, се ожесточава, като силите на руското министерство на отбраната и частната военна компания "Вагнер" подобряват сътрудничеството" помежду си, се казва в съобщенията на британското министерство.

"Украинските сили изпитват значителни затруднения със снабдяването, но успяват организирано да се изтеглят от позициите, които са принудени да оставят", се изтъква в бюлетина, цитиран от БТА.

Частната военна компания "Вагнер" играе водеща роля в сраженията за Бахмут, които са едни от най-кървавите от началото на войната в Украйна.

Междувременно информация за бойните действия в Бахмут изнесе и официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков.


„В донецкото направление щурмовите отряди на „Вагнер“ водят бойни действия с висока интензивност за превземане на квартали в западните райони на град Артемовск (Бахмут). Десантните части, действащи по фланговете, оказват подкрепа на щурмовите отряди и предотвратяват опитите на противника да доставя боеприпаси в града и да доведе резерви", каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук