Италиански петролен танкер спаси в Атлантическия океан двама британци, оказали се в бедствие, след като яхтата им се повредила, пише “Гардиън”. Мъжът и жената прекарали 40 дни в открито море.
51-годишният Стюърт Армстронг и 48-годишната Андреа Дейвидсън се опитали да преплуват Атлантическия океан с яхта. Те тръгнали от Капо Верде към Антигуа. На 9 януари, когато били на почти 2 000 км от крайната си точка, се повредил щурвалът, в резултат на което яхтата започнала да се движи в кръг.
Те се опитали да потърсят помощ от спасителите от бреговата охрана на САЩ, но оттам казали, че британците са много далеч от американския бряг. Американците предали молбата за помощ на екипажа на танкера Indian Point. На 18 февруари след час и половина спасителна операция Армстронг и Дейвидсън се качили на борда на танкера.
Очаква се двамата да пристигнат в Амстердам на 1 март. Армстронг каза, че в началото не се изплашили, тъй като на борда на яхтата имали достатъчно вода и храна. Дейвидсън обаче каза, че и двамата са разбирали, че са останали невредими по време на буря само благодарение на късмета си. /БЛИЦ