Президентът на САЩ Джордж Биш заяви, че американците вече са настроени по-положително за икономическото си бъдеще.
По време на среща с представители на бизнеса в щата Луизиана Буш каза, че отношението на хората се е променило от "паника" към "по-спокоен" подход. Той отдаде това на ефекта от огромния спасителен план, приет от Конгреса за оказване подкрепа на финансовата система.
По-рано председателят на Федералния резерв Бен Бернанки заяви, че е необходимо правителството да похарчи още средства за борба със забавянето на икономическия ръст.

Въпреки че Бернанки се въздържа да каже, че Америка е в рецесия, той каза, че американската икономика вероятно ще  бъде слаба за няколко тримесечия.
"Необходим е нов пакет от икономически стимули", каза той  пред Камарата на представителите.  Думите му бяха приветствани от лидерите на Конгреса от Демократическата партия, които призоваха републиканците и Белия дом да работят заедно са нов план.
Говорител на Белия дом заяви, че администрацията на Буш е "отворена" да приеме нов пакет в зависимост от това, какво съдържа и ще търси съвети, включително и от Бернанки.
Буш говори с оптимистичен тон пред Търговската камара на Централна Луизиана. "Чувам, че отношението на хората се променя от период на сериозна загриженост, бих го нарекъл почти паника, към по-спокойно", каза той.
Бернанки обаче заяви от своя страна, че прогнозата за американската икономика остава несигурна. Той предупреди, че трябва да бъде изминат дълъг път. /Би Би Си