На 4 септември Адриано Челентано и съпругата му Клаудия Мори ще представят реставрирания си филм Yuppi du. Това ще стане в рамките на Кинофестивала във Венеция, съобщи списание „Панорама“.
В снимания преди 33 години филм Челентано и Мори са главни герои заедно с Шарлот Рамплинг. Навремето творбата разбуни духовете на критиката и публиката в Италия, която се редеше на километрични опашки, за да го види.

Само няколко месеца по-късно обаче филмът изчезна от екраните. От него не бяха направени никакви видеокасети. Едва на 5 септември сега в Италия ще бъдат пуснати в продажба дивиди с култовия филм.

По онова време филмът на Челентано беше като бомба в публичното пространство, тъй като в него се говореше за теми табу като ниски заплати, насилие срещу жените, разруха в семейството, смъртни случаи по време на работа.

Филмът разказва историята на Феличе (Адриано Челентано), който има две съпруги. Ролята на втората жена Аделаиде се играе от Клаудия Мори, която отглежда детето на Феличе (Розита Челентано) от първия му брак. /ПронтоСофия